Haandarbejdets fremme

Lidt info og historie om Håndarbejdets fremme.

Haandarbejdets Fremme har 90 års jubilæum i 2018. Det blev altså grundlagt i 1928, for at støtte dansk håndarbejde og kunsthåndværk. Siden da er der sket meget med Haandarbejdets Fremme.   Foreningen har opbygget eget værksted, hvor broderierne er blevet designet af danske designere og selv vores Dronning Margrethe har lavet flere broderidesigns og tegnet årets korssting 1978, 1984 samt 2004.

I år 2018, i forbindelse med Haandarbejdes Fremmes 90 års jubilæum, får vi som butikker, lov til at sælge Dronning Margrethes eget design af en julekalender, som hun har foræret til Haandarbejdets Fremme. Det glæder jeg mig meget til, da julekalendre er noget af det, jeg går meget op i.

Haandarbejdes Fremmes har igennem årene også haft flere forretninger samt en håndarbejdsskole og seminarium.

I 1930 begyndte de også at farve deres eget broderi garn, som er kendt som dansk blomstergarn. Det var i samarbejde med farveren Ejnar Hansen, Vejle. De mange forskellige farvenuancer er baseret på plantefarver med udgangspunkt i danske almuetekstiler fra år 1800.

Idag er Haandarbejdets Fremme en forening, som ikke længere har deres egen forretning eller egen produktion.

Idag er det et andet gammelt dansk broderi firma O. Oehlenschlägers, som har overtaget produktionen af broderier fra Haandarbejdets Fremme og her kan du læse hvad Janni Blankenstein fortæller om overtagelsen af produktionen:

I forbindelse med at vi har indgået en lincenskontrakt med Foreningen Haandabejdets Fremme er der desværre opstået mange rygter angående produkternes fremtidige kvalitet m.m. og jeg vil gerne benytte lejligheden til at forsikre at alle produkter som bliver udbudt under navnet Haandarbejdets Fremme er godkendt og licenseret af Foreningen. Vores mål er at alle produkter har samme standard eller højere end hidtil. Selvfølgelig kan vi ikke ændre eller forbedre det udleverede materiale fra i dag til i morgen, men på sigt er det vores håb at forbedre gamle skitser og forsider. Her i begyndelsen er vi dog nødsaget til at bruge hvad vi har. Et andet vigtigt mål er at videreudvikle garnfarver, stof og andre materialer til stor glæde for alle. Gå direkte til O. Oehlenschlägers her:

Vil du vide mere endnu, kan du gå ind på Haandarbejdets Fremme hjemmeside her: http://haandarbejdetsfremme.info/

klover-20-2550-20havens-ukrudt-20-4454-20husgavle-20-6824-20