Diamond painting eller også kaldet Diamond dotz, er en sjov, afstressende og nem måde at lave håndarbejde på. Det går ud på at man har et stykke lærred/tykt bomuldsstof, hvorpå der er påmålet et motiv. På stoffet er der klister, der hvor man skal sætte sine små sten, samt et symbol eller nummer, så du nemt kan se hvilken farve sten, som du skal sætte hvor. Stenene/perlerne sættes fast med en lille pen, som man trykker ned i hårdt voks, så stenen kan sidde på pennen. Herefter sætter du blot stenen fast på det rigtige symbol, let og enkelt. Hvis du sætter en sten forkert, er den lige til at vippe af igen.

Diamond painting er udbredt i hele verden og er både for børn og voksne, da det ikke kræver nogen forkundskaber at komme igang. Jeg vil dog anbefale at man kigger på målene på det daimond painting, som man gerne vil lave og vurderer ud fra dette om man har tålmodighed til og koncentration til det. Teknikken er nemlig den samme, uanset hvilken størrelse billedet har. 

Når man laver et daimond painting, er det aldrig hele billedet, som beklædes med sten/perler, man kan se ud fra billedet, hvilke områder som dækkes med sten. Billederne kan nemt indrammes når de er færdige, for eksempelt med en ramme fra Ikea, så de kan hænge og pynte på væggen.

Har du fået lyst til at lave et, så er det bare om at bestille og komme igang.

Diamond painting.